Naši dijaki na Korčuli

 

Dijaki, ki se izobražujejo v programih živilsko prehranski tehnik, v času od 2. do 16. novembra skupaj s spremljevalkama Matejo Brglez in Nado Petrič v sklopu Erasmus+ bodo preživeli dva tedna na Hrvaškem otoku Korčula v mestu Vela Luka, kjer bodo obirali olive in spoznavali mesto in kulturo Korčule. Organizatorji pripravljajo delavnico izdelave mila iz ekstra deviškega oljčnega olja, mozaično delavnico, kjer bodo dijaki pustili svoj pečat, pripravljajo tudi ogled mesta Korčula ter predelave grozdja v vino, saj je Korčula znana po vinih Pošip in Grk. Dijaki se bodo seznanili z izdelavo tipičnih jedi tega zanimivega otoka.

Spremljajte nas lahko na blogu.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Prvi dan na otoku Korčula

Obiranje oljk

Kulinarične dogodivščine